Пилатес за бременни разкрива Happy Mums

Велико Търново Лайф

01-09-2019, 11:00

Снимка:

интернет

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Заниманията са подходящи за бременни след 12 г. седмица на бременността

От месец септември в Центъра грижи за бременни Happy Mums

стартира още една двигателна програма за бременни - пилатес, а водещ ще бъде Хриси Сабриева, която е сертифициран треньор по пилатес и в момента също е бременна и очаква първото си дете.

Пилатес е група от упражнения, които тренират тялото да бъде силно, гъвкаво и балансирано. През последните години тренировките по пилатес придобиват все повече популярност и в България като упражнения с ниско натоварване, гъвкав и ефективен вариант за бременните, които искат да подобрят своята сила, поза, баланс, гъвкавост и мускулен тонус.

Изкуството за овладяване на движенията в сесиите се крие в два основни фактора - правилното дишане и контрола над тялото, което трябва да бъде отпуснато (да не се напряга излишно) по време на изпълняване на серията от упражнения.

Как пилатес ще ви помогне по време на бременност?

Пилатесът укрепва мускулите на корема, гърба и тазовото дъно - зоните, които могат да причинят проблеми както по време на бременност, така и след раждането.

Редовните тренировки ще ви помогнат за укрепване мускулите на коремната област, намаляване болките в гърба, укрепване на тазовото дъно, поддържане на баланса по време на бременност, поддържане на правилно дишане, релаксация, подготовка на тялото за раждането и помага бързо да възстановите формата си след това.

Хриси Сабриева за пръв път влиза в тренировка по пилатес от любопитство със своя приятелка преди повече от 4 години. От близо 2 години е инструктор, а новото предизвикателство, което е поела, е тренировки по пилатес за бременни.

Тренировките ще се провеждат всеки понеделник от 10:00ч и четвъртък от 17:00ч

Заниманията са подходящи за бременни след 12 г. седмица на бременността. Необходимо е да си носите удобни дрехи. Тренира се боси или по чорапи.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)