За седма поредна година избираме "Кмет на годината" - velikotarnovo.utre.bg

За седма поредна година избираме "Кмет на годината"

01 септември 2019, 16:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Националното онлайн гласуване се провежда от 1 до 15 септември 2019 г. включително

Порталът на българските общини Kmeta.bg организира за седма поредна година конкурса "Кмет на годината". Това съобщиха организаторите. Националното онлайн гласуване се провежда от 1 до 15 септември 2019 г. включително на познатата платформа Kmetnagodinata.bg.

Тази година гражданите на България ще оценяват работата на кметовете и екипите им в 9 категории, но за целия мандат 2015 - 2019 г.

Оценката на стотици хиляди граждани, които определят с вота си победителите в престижната надпревара "Кмет на годината", се превърна във важен коректив за усилията, които местните власти полагат за развитието на поверените им общини, включително и в преобразяването на градовете с европрограми. Конкурсът и церемонията се утвърдиха като марка и ценно отличие за притежателите им.

Традиционно в конкурса за всяка от 9-те категории ще се гласува за малка община (с население под 20 000 жители), за средна (с население между 20 000 и 50 000 жители) и за голяма (с население над 50 000 жители).

Категории "Кмет на годината" за мандат 2015-2019 г.:

Кмет на годината

Кмет на гражданите

Градска среда

Транспорт

Туризъм, култура, фестивали и традиции

Образование, спорт и младежки политики

Инвестиции и работни места

Социална община

Smart City

Победителите, събрали най-голяма подкрепа от онлайн вота на хората, ще бъдат обявени на официална церемония на 18 септември в зала 6 на НДК в град София. Те ще получат престижните грамоти "Кмет на годината".

Церемонията ще бъде заснета и излъчена същата вечер в ефира на БНТ1 от 23.30 часа.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета