Един от големите жилищни комплекси на Свищов е напълно обновен

Свищов придобива нов облик след като бяха асфалтирани десетки улици

Един от големите жилищни комплекси на Свищов «Химик» е напълно обновен. През поседните няколко години Община Свищов насочи огромни усилия, за да се справи с дългогодишния проблем в района свързан с наводнения в мазите, гаражите и първите етажи на блоковете. Беше подменен водопровода, а канализацията цялостно почистена. Обновяването на целия жилищен комплекс приключи с асфалтиране на улиците. Поставени са беседки пред част от блоковете, както и нови пейки пред всеки от тях. Регулирано е и нивото на шахтите. В комплекса е монтирано и модерното ЛЕД осветление. За обновяването на комплекс «Химик» са вложени общо над 1, 3 милиона лева – изцяло държавно финансиране. 
По време на ремонтинте дейности кметът Генчо Генчев направи няколко срещи с живеещите в района и лично проследи процеса за качествен ремонт от страна на фирмата-изпълнител. 
Голяма част от живеещите не скриха благодарността си към Общинското ръководство и признаха, че от десетилетия не помнят комплекса им да е изглеждал толкова добре. 
Работата по ремонтирането и асфалтирането на улици в Свищов продължава – съобщи зам.-кметът Бедри Алиев. Той съобщи, че напълно готови са ул. "Черни връх", ул. "Химик", ул. "Пирин", ул. "Тинтява", ул. "Искър", ул. "Киряк Цанков", ул. "Градево", ул. "Георги Матев", ул. "Вежен", ул. "Рила", ул. "Витоша", ул. "Григор Стоянов", ул. "Бузлуджа", ул. "Никола Петков" и ул. "Дядо Димитър Паничков".
Кметът Генчо Генчев допълни, че цялостно реновиране, подобно на комплекс „Химик”, предстои да бъде направено в още много квартали на града. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов