Къщичка за размяна на книги ще насърчава четенето сред деца и възрастни - velikotarnovo.utre.bg

Къщичка за размяна на книги ще насърчава четенето сред деца и възрастни

06 септември 2019, 11:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    пресофис на Ева Майдел

Инициативата е на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и община Велико Търново

Къщичка от типа „Вземи-размени“ бе поставена до детската площадка във великотърновския парк „Дружба“.

В къщичката има книжки подходящи за всяка възраст, които могат да се вземат свободно на принципа „Вземи, прочети, размени“, като всеки, който желае може да вземе и да остави книга по свой избор, или да върне вече взетата и прочетена книга.

Къщичката с безплатни книги има за цел да провокира интереса на посетителите в парка към четенето на открито и да  насърчи  малки и големи да прекарват повече време с книга в ръка.

Инициативата е на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и община Велико Търново и се осъществява с идеята да превърне парка в своеобразна читалня на открито, в която хората да се забавляват, четейки заедно, да споделят идеи и мнения за любимите си книги и автори.

„С реализирането на тази инициатива, община Велико Търново за пореден път показва своя ангажимент към популяризирането на добри практики за насърчаване на четенето и  повишаване на интереса към културните мероприятия, което същевременно с инвестициите в модернизиране на образователната инфраструктура, е пример за последователна политика по отношение повишаване качеството на българското образование.“ Това заяви Ева Майдел по повод инициативата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета