Даниел Панов: Съединението e ярък израз на силата на българския народ

Мисия

06-09-2019, 13:46

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Празнично обръщение на кмета на община Велико Търново

На 6 септември 1885 година нашите предци постигат изключително важна победа в битката за национално обединение. Изконните български земи от двете страни на Балкана отново стават едно цяло. България и българите ясно показват на Великите сили, че не ще търпят неправдата на Берлинския конгрес.

Съединението е едно от онези паметни събития в нашата история, които носят чувство на силна национална гордост във всеки от нас. Вече 134 години този велик държавнически, но най-вече общобългарски по своя характер акт ни показва, че щом е обединен, нашият народ може да постигне всичко и да се справи дори с най-трудните предизвикателства.

Единство в името на България и за по-светлите бъднини – това е заветът, който нашите предци, борили се както за Свободата, така и за българското национално обединение, ни оставиха. Съединението и Независимостта са онези светли лъчи в нашата история, които ни зареждат с вяра, надежда и оптимизъм, че има искрено родолюбие, че България действително може да стои над личните стремежи, пристрастия и цели, над политиката.

Нека с мислите, действията и работата си се стремим да бъдем искрени родолюбци. Нека доброто бъдеще пред Велико Търново – Историческата и духовна българска столица, и пред България ни обединяват. Така ще бъдем достойни наследници на героите от миналото, които посветиха животите си, за да ни има на днес!

 

Честит празник!

Честити 134 години от Съединението на България!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов