Хари и Максим Ешкенази стават улични музиканти в Габрово - velikotarnovo.utre.bg

Хари и Максим Ешкенази стават улични музиканти в Габрово

08 септември 2019, 13:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    организатори

Звездните цигулари ще свирят на ул. „Радецка“ на 10 септември

На 10 септември плеяда музикални звезди ще подарят на габровци и гостите на града вълнуващото преживяване, наречено „Фортисимо фест“.

Сърдечното отношение на Хари и Максим Ешкенази към почитателите на хубавата музика е в основата на една от изненадите, които са подготвили за габровци.

Преди да се качат на сцената на пл. „Възраждане“, те ще влязат в ролята на улични музиканти. От 12.00 ч. до около 13.00 ч. звездните цигулари ще свирят на ул. „Радецка“.

Двамата обещават импровизации, провокации и неформален контакт с публиката, зареден с искреност, топлина и добро настроение!

 

На 10 септември, в 20.30 ч., на откритата сцена на пл. „Възраждане“, габровци ще могат да преживеят емоцията, наречена „Фортисимо фест“. Защо Габрово е част от тазгодишното турне и какво са поготвили музикантите за своята публика, на тези въпроси за Община Габрово отговори Максим Ешкенази.

Г-н Ешкенази, знаем, че тези концерти не са обичайни, на тях се случват много музикални провокации, ако така мога да ги нарека. С какво ще изненадате публиката този път?

Подготвили сме много изненади. Но ако ги споделя сега с вас, те ще спрат да бъдат изненади, нали? Затова ще подскажа само че програмата е изцяло с българска музика – класика, фолклор и филмова музика от филми като: «Васко да Гама от село Рупча», «Оркестър без име», «С деца на море» и много други. Водещите - Юлиан Вергов и Ана Пападопулу, ни припомнят някои култови реплики от тези филми, а Дони, Криста, Братя Зайранови и Георги Андреев са солистите, така че спокойно мога да каже, че който не дойде на този концерт пропуска много! Още повече, че концертът е на открито, входът е свободен и има музика за всяко едно поколение, тоест той е за цялото семейство!

Тази година турнето включва градовете Враца, Габрово и Разград. Защо Габрово?

Бил съм няколко пъти в този край на България и освен красотата винаги съм се впечатлявал от духа, който носи. Може и да прозвучи клиширано, но България ми липсва много и това усещане, този дух, ме зареждат и ми помагат, когато съм от другата страна на океана. Освен това с екипа ми решихме, че това, което правим трябва да достигне до колкото се може повече хора, защото наистина тези концерти са нещо изключително красиво и стойностно и много ще подхождат на вашия град, ще се убедите на концерта!

 

За класическата музика са изписани толкова неща, че едва ли има какво да се добави. Но това, за което е създаден фестивалът на Максим и Хари Ешкенази, е да може тя да достигне до колкото се може повече хора в България. Не е необходимо да сте специалист, за да си подарите една музикална нощна разходка, при това безплатно.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета