Двудневна фиеста подготвят „Un Beso“ във Велико Търново

Мисия

08-09-2019, 14:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Фестивалът е добре познато и утвърдено събитие в културния живот на старопрестолния град

За седма поредна година във Велико Търново ще се проведе „UN BESO fiesta“ . Форумът ще се състои на 13 и 14 септември до паметника „Асеневци”. Фестивалът е добре познато и утвърдено събитие в културния живот на старопрестолния град.

Специални гости тази година ще са гръцката звезда с венецуелски произход Педро Сантана и  Палетро денс спот– една от най-иновативните школи в София с преподаватели Илия и Деси Илиеви.

„Всяка година „“UN BESO fiesta“е с нов формат и предлага различни занимания за великотърновци и гостите на града. Събитието е подходящо за малки и големи, аматьори и напреднали танцьори. И през 2019-а година ще се радваме на международно участие. В рамките на два дена ще се забавляваме заедно с латино музика и танци.“, споделиха  Дарина Георгиева, Иглика Иванова и Ваня Гьошева, треньори в школата по танци „Un beso“.

На 13 септември/ петък/ от 19,30 са уроците по зумба за деца. 30 минути по-късно стартират и тези за възрастните с треньор Борислав Иванов, а от 21,00 часа малки и големи ще се развихрят в  Зумба парти.

Във втория фестивален ден са уроците по бачата с „Un beso“ от 14,00 часа, от 15,00 Деси и Илия ще показват Лейди и Мен стайл. Та са едни от любимите преподаватели и сошъл танцьори в България. Познати са както с участията си в салса фестивали и състезания, така и като гост-танцьори и хореографи в телевизионни формати. Час по-късно се включва и Педро Сантана с индивидуални латино танци, а 17,00 е часът запазен за салсата. Вечерта ще продължи с шоу спектакъл с най-новите хореографии на децата от групите по латино танци и класически и модерен балет в школата по танци „Un beso“ в 20,00 часа. От 21,00  Педро Сантана ще влезе в амплоато си на певец за празничния концерт. Изпълнителят, роден в Каракас, започва кариерата си в оркестри като La dimension Latina.  В момента той е един от най-популярните певци в латино средите. Жителите и гостите на Велико Търново ще могат да се насладят на кадифения му глас и богатия му репертоар, включващ стилове като салса, бачата, регетон, кубинско сон, кизомба и др. За финал на гала вечерта от 22,00 часа започва латино парти под звездите.

“ „UN BESO fiesta“ изразява отношението ни към живота: да се веселим, да бъдем с приятели и да създаваме щастие за хората с нас“, допълниха с усмивка чаровните Дарина, Иглика  и Ваня.

Фестивалът се организира от денс център „Un beso“ с финасовата подкрепа на Община Велико Търново. Входът за всички събития в програмата на форума е свободен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов