Реновираха 700 кв. м тротоари в Дебелец - velikotarnovo.utre.bg

Реновираха 700 кв. м тротоари в Дебелец

08 септември 2019, 11:24 | Мария Христова
  • Снимка:
    кметство дебелец

  • Снимка:
    кметство дебелец

  • Снимка:
    кметство дебелец

Над 30 000 бетонови павета смениха старите плочки

Приключиха дейностите по подмяна на тротоарни настилки в Дебелец. Над 30 000 бетонови павета смениха старите плочки, а реновираната пешеходна площ е общо 700 квадратни метра, съобщи кметицата Снежана Първанова. Текущите ремонти са извършени на оживените места в централната част на населеното място.

С нова настилка е тротоарът на ул. „Петър Мазнев“ пред Здравната служба, Детската ясла, Пенсионерския и Младежкия клуб; на главната улица – „П. Е. Търновски“ до автобусната спирка; от двете страни на обособеното площадно пространство, част от ул. „Васил Левски“. Стара, отъпкана пътека, се превърна в нова алея в градския парк. Пешеходните зони са облагородени с растителност – храсти и декоративни дръвчета, нови пейки и кошчета.
Ремонтите са извършени със средства от бюджета на Кметството и съвместно от работници в Кметството и външни изпълнители.
Тенденцията е след реновиране на централната градска част, поетапно да продължи подмяната и оформянето на пешеходните участъци и по вътрешните улици на града.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета