Горнооряховска лекарка излага благотворително фотоси за Дома за деца в Дебелец

Велико Търново Лайф

08-09-2019, 15:29

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изложбата ще бъде открита на 10 септември от 17.30 ч.

50 фотографии, събрани във втора по ред благотворителна изложба за децата от Дома и Дневния център в Дебелец, ще покаже в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица д-р Нели Райкова. Изложбата ще бъде открита на 10 септември от 17.30 ч.

Пулмолог, естет, пътешественик и любител фотограф д-р Нели Райкова подбира най-доброто измежду стотиците си пейзажни снимки от България и света, направени в последната година по време на пътуванията й в Мароко, Италия, Германия, някогашната столица на Руската империя Санкт Петербург. В подбора на фотосите и подредбата им отново помага известната художничка Роза Абаджиева.

Цел на изложбата е фотографиите да бъдат разпродадени в полза на ДМСГД – Дебелец. След първата си изложба през май 2018 г. д-р Нели Райкова успя да събере 1225 лв. от разпродажбата на 92 фотографии.

Съобразно нуждите на децата и по преценка на специалистите в ДМСГД – Дебелец със средствата от д-р Нели Райкова беше закупена специална проходилка за 1125 лв., медицинска козметика и лакомства за децата.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)