Горна Оряховица се включва в инициативата „Да изчистим България заедно”

Мисия

09-09-2019, 09:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кампанията по почистването ще започне в 10.00 ч., определени са обекти

Горна Оряховица ще се присъедини към инициативата „Да изчистим България заедно”, която ще се проведе на 14 септември (събота). Кампанията по почистването ще започне в 10.00 ч. В Горна Оряховица за почистване са определени ул. „Славянска“ – Салкъмовата горичка и пътеката за квартал „Гарата“, свързваща ул. „Юрий Гагарин“ с ул. „Иван Александър“. В деня на инициативата, за всички, които желаят да се включат, на посочените места ще се раздават чували и ръкавици.

Община Горна Оряховица призовава гражданите да се включат в почистването на междублоковите пространства и на прилежащите терени към жилищните сгради. Всички, които ще изберат да почистват около жилищните сгради и междублоковите пространства, могат да получат чували и ръкавици на 13 септември в стая 211 в Общината.

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Инициативата се подкрепя от Министерството на околната среда и водите, в партньорство и с общините.

Голямото чистене на България на 14 септември ще даде старт на Световния ден на почистването, което ще завърши в Хавай през нощта на 21 септември. В глобалната инициатива миналата година се включиха 159 държави и 36 млн. души от всички краище на света, обединени от идеята за по-чиста околна среда. През 2018 г. инициативата „Да изчистим България заедно” обедини рекордните 409 073 доброволци около идеята за по-чиста околна среда. Общата почистена площ от доброволците у нас, в рамките на миналогодишната акция е 1 770 000 кв. м.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов