Онлайн игра разкрива богатството на европейските езици

Животът

09-09-2019, 08:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Това, което трябва да направите, е да отговорите на 29 въпроса

Знаете ли коя е първата столица на Полша? Какво значи грузинският израз „Очите ми пиха вода“? А чували ли сте за старобългарската дума „роуенъ“? Ако се вълнувате от езиковото многообразие и културата на народите, сега е моментът да покажете какво знаете и може да спечелите награда!

Това, което трябва да направите, е да отговорите на 29 въпроса за езиковото богатство и традициите в Европа. За всеки въпрос са посочени четири възможни отговора, от които един е правилният. Участниците, отговорили вярно на всички въпроси, участват в разпределението на наградите чрез теглене на жребий на случаен принцип.

За първата награда е предвиден таблет, а късметлиите на второ и трето място ще получат ваучери за пазаруване в книжарница – съответно за 150 лв. и за 100 лв. Право на участие имат всички граждани на територията на България.

Играта „Открий езиковото богатство и традициите в Европа!“ е посветена на Европейския ден на езиците (26 септември) и цели популяризирането на културата на Европа. Организатори са Представителството на Европейската комисия в България и Британски съвет – България в партньорство с културните институти на държавите от ЕС (EUNIC) и няколко посолства.

Надпреварата се провежда онлайн до 12:00 часа на 20 септември 2019 г., а победителите и верните отговори ще бъдат обявени на 24 септември.

Повече информация за условията на играта и въпросите е публикувана на: http://edl-bulgaria.eu/

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)