Започва Седмицата на пожарната безопасност - velikotarnovo.utre.bg

Започва Седмицата на пожарната безопасност

09 септември 2019, 08:12 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

В цялата област огнеборците организират приемни дни и демонстрации

В периода от 9 до 13 септември ще се проведе традиционната Седмица на пожарната безопасност и честването на Професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, който е на 14 септември. В тази връзка Регионалната дирекция във Велико Търново и териториалните структури тази седмица предвиждат редица мероприятия.

 

Приемна за граждани ще има във Велико Търново в периода 9-13 септември от 08:30 ч. до 17:30 ч. На 12 септември в Регионалната дирекция в старата столица ще се състои и Ден на отворените врати с показване на нова пожарна техника, пожаро - технически съоръжения и организацията на работа при излизане на пожар.

На 13 септември в парк „Дружба” във Велико Търново ще се проведе демонстрация с противопожарна техника пред групи деца от детски заведения и граждани.

 

На 11 септември сектор СОД ще участва в демонстрационно занятие в предприятие за съхранение на технически газове на „Розахим“ АД гр. Горна Оряховица. Същият ден детски празник ще се проведе в Центъра за превенция и спорт във великотърновското с. Балван.

 

Откриване на изложба на детски рисунки на тема „С очите си видях бедата” ще се състои в горнооряховската пожарна служба на 10 септември от 10:00 ч.

 

Организиране на приемна за граждани ще има и в Горна Оряховица на 9 и 10 септември от 09,30 ч. до 12,00 ч.

11 септември ще е Ден на отворените врати в железничарския град.

 

На 12 септември ще се проведат работни срещи с кметовете на общините Горна Оряховица и Лясковец. Същия ден от 10 ч. огнеборците ще проведат демонстрации пред децата от ДГ „Здравец“ гр. Горна Оряховица с включено занятие по учебна евакуация.

 

Среща с доброволци от доброволните формирования в общините Г. Оряховица и Лясковец, ветерани, бивши и настоящи служители от РСПБЗН и организиран поход до хижа „Божур“ са  предвидени за 13 септември.

На 14 септември ще бъде отслужен тържествен водосвет от свещенослужител от църква „Св. Георги Победоносец” в гр. Горна Оряховица.

 

Седмицата на пожарната безопасност ще бъде открита официално и в Свищов на 9 септември от 10 ч. в параклиса „Свети Пророк Илия“. На 12 септември свищовлии могат да се възползват от Деня на отворените врати.

 

Демонстрация пред обществото на тактико – технически възможности на силите и средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации ще се проведе в Павликени на 13 септември от 10:00 ч.

 

Демонстративно провеждане на обучение и евакуация с малчуганите от  ЦДГ “Радост” в гр. Елена е предвидено в 10.00 ч. на 10 септември.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета