В Свищов започна подновяването на пешеходните пътеки - velikotarnovo.utre.bg

В Свищов започна подновяването на пешеходните пътеки

09 септември 2019, 14:56 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

Пред учебните заведения ще са готови до 16 септември

В навечерието на новата учебна година в крайдунавския град Свищов започна опресняването на пешеходните пътеки. Кметът на Свищов Генчо Генчев подчерта, че това са важни мерки, които се предприемат периодично и касаят безопасността на жителите и децата на Свищов. Той допълни, че до първия учебен ден всички маркировки пред училищата и детските градини ще са направени, за да се гарантира безпроблемното придвижване на учениците и апелира към водачите на МПС за засилено внимание по време на шофиране, с оглед безопасността на всички участници в пътното движение.

Кметът Генчев добави, че е съгласувано с необходимите институции и КАТ да бъде поставена втора повдигната пешеходна пътека на ул. „Патриарх Евтимий“ /в района на Корпус Юг/, с цел намаляване на скоростта по правата отсечка, както и да се коригира пътната маркировка на пл. „Калоян“, с цел координиране на движението към прилежащите улици.

Цялостното подновяване на пътната маркировка в Свищов ще бъде извършено след приключване на плануваните ремонтни дейности на уличната мрежа в града.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета