В Свищов започна подновяването на пешеходните пътеки

Мисия

09-09-2019, 14:56

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Пред учебните заведения ще са готови до 16 септември

В навечерието на новата учебна година в крайдунавския град Свищов започна опресняването на пешеходните пътеки. Кметът на Свищов Генчо Генчев подчерта, че това са важни мерки, които се предприемат периодично и касаят безопасността на жителите и децата на Свищов. Той допълни, че до първия учебен ден всички маркировки пред училищата и детските градини ще са направени, за да се гарантира безпроблемното придвижване на учениците и апелира към водачите на МПС за засилено внимание по време на шофиране, с оглед безопасността на всички участници в пътното движение.

Кметът Генчев добави, че е съгласувано с необходимите институции и КАТ да бъде поставена втора повдигната пешеходна пътека на ул. „Патриарх Евтимий“ /в района на Корпус Юг/, с цел намаляване на скоростта по правата отсечка, както и да се коригира пътната маркировка на пл. „Калоян“, с цел координиране на движението към прилежащите улици.

Цялостното подновяване на пътната маркировка в Свищов ще бъде извършено след приключване на плануваните ремонтни дейности на уличната мрежа в града.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов