Проф. Любомира Попова бе удостоена с наградата „Мечтайте дръзко” - velikotarnovo.utre.bg

Проф. Любомира Попова бе удостоена с наградата „Мечтайте дръзко”

09 септември 2019, 20:41 | Мария Христова
  • Снимка:
    областна администрация

Обсъждат предизвикателствата пред развитието на младежката работа в Европа

Областният управител проф. д-р Любомира Попова откри втората международна конференция „МЕЧТАЙТЕ ДРЪЗКО!“ – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПРЕД РАЗВИТИЕТО НА МЛАДЕЖКАТА РАБОТА, която се провежда в Областна администрация Велико Търново.
"За мен е изключителна чест и удоволствие да бъда домакин на този международен форум. Съчетаването на заинтересованите страни на публичните и частно партньорство и на хората посветени на младежката работа е една многосекторна дейност, която изисква интегриран подход. Именно съвместната работа на всички институции, може да създаде такъв комфорт и условия за реализиране на младежките политики в България. Всички ние сме убедени, че инвестициите в младите хора са най-важни, защото младите хора са национален капитал. Ето защо тази конференция е важна стъпка в реализирането на младежките политики, защото качеството на живот на младите хора и успешната им професионална реализация са изключително важни за всяко общество. Това започва с професионалната ориентация и получаване на подходящо образование, за да бъдат младите хора пълноценни и удовлетворени хора, които познават своите права и своите отговорности", каза областният управител.
Научно-приложната конференция има за цел да насърчи дебата между университети, публични и частни партньори, изследователи, младежки работници и младежки лидери за предизвикателствата пред развитието на младежката работа в Европа. Организаторите вярват, че конференцията ще се превърне в среда за полезно общуване между различни професионални общности. Специален гост на конференцията е проф. д-р Хауърд Уилямсън. През юни 2019 той бе удостоен с Награда за изключителен принос в развитието на младежката работа от Първия министър на Уелс Марк Дрейкфорд.
Организатори на конференцията са Педагогически факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и Център за младежки изследвания и политики към Граждански институт.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета