Поредно нападение над медици в Търново разгневи гилдията

Животът

10-09-2019, 12:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Управителният съвет на РК на БЛС подкрепи колегите си

Двама лекари и четири медицински сестри от Специализираната белодробна болница „Д-р Трейман“ във Велико Търново са били бити и обиждани от пациентка и нейни близки. Саморазправата със специалистите е станало преди броени дни и се разразила заради желанието на пациентката и роднините й да бъде излекувана веднага. Жената била хоспитализирана през август заради пневмония, но по собствено желание напуснала стационара, за да отиде на сватба. Когато се върнала, вследствие на недовършената терапия здравето и се било влошено. Въпреки че първоначалното лечението останало за сметка на болницата, медиците решили отново да я приемат в клиниката. „Скандалът избухва, защото близките на жената са възмутени, че лечението продължава все още, и очакват тя да бъде излекувана едва ли не с магия. Няма обяснение агресията на нискоинтелигентни, неквалифицирани и абсолютно невъзпитани хора върху четири медицински сестри и двама лекари, които се опитват да помогнат на тяхната близка. Повод за разправията става това, че пациентката е завишила температурата си до 37 градуса“, заяви управителят на респираторната болница д-р Стела Денчева. За случая тя информирала Регионалната асоциация на професионалистите по здравни грижи и Районната лекарска колегия във Велико Търново.

 

Управителният съвет на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз – Велико Търново твърдо подкрепи колегите си от СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ ЕООД, гр. Велико Търново с декларация.

„Призоваваме да прекратим войната срещу тези, които ни лекуват, защото това е война срещу самите нас. Да нападаш лечителите си е като да режеш клона, на който седиш. Нека всички ние като общество проявим мъдрост и търпение. Лекарите и медицинските специалисти не са всесилни, но много често са единствената преграда между живота и смъртта. Нека не я премахваме!” – се казва в декларацията.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов