Представиха интерактивна инсталация по повод 55-та годишнина на Боженци

Велико Търново Лайф

10-09-2019, 12:51

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Иновативното съоръжение е разположено в къща-музей „Дончо Попов“

Интерактивна инсталация с добавена реалност бе представена в МАИР „Боженци“ при отбелязването на 55 години от откриването на резервата. Събитието бе уважено от кмета на Община Габрово г-жа Таня Христова и заместник-кмета г-жа Нела Рачевиц.

Иновативното съоръжение е разположено в къща-музей „Дончо Попов“ и се реализира с подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово.

Музеят спечели финансиране по приоритет „Дигитални предизвикателства“ и цели обновяване чрез дигитална визуализация на съществуващата вече статична експозиция в една от стаите на къщата музей. По този начин широките публики могат да се запознаят по съвременен и атрактивен начин с културно историческото наследство, което пази Боженци.

Автор на инсталацията е Емил Михов. Сценарист и режисьор е Светослав Славчев, който е и част от актьорския състав наред с Илия Костадинов, Силвия Боева и Тони Христова от ДТ „Рачо Стоянов“. В клипа участва и 13-годишният Валентин Петров.

Интерактивният подход не цели да заменя недвижимите и движимите културни ценности, а само да направи бита, традициите и културата на предците ни интересни и завладяващи за посетителите.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)