Куклен театър ВЕСЕЛ открива новия артсезон с „Рибарят и златната рибка”

Велико Търново Лайф

11-09-2019, 10:34

Снимка:

театър Весел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сценарият и постановката са дело на Веселин Василев

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 14 септември от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица, търновският куклен театър ще открие новия сезон с „Рибарят и златната рибка“. Сценарият и постановката са дело на Веселин Василев, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. Автор на маските и куклите е Стефка Кювлиева. Елка Баланова и Веселин Василев играят в атрактивния спектакъл. Още едно заглавие по мотиви от народна приказка прибавя в съботния си афиш Куклен театър ВЕСЕЛ.

 „Рибарят и златната рибка“ е тъжно-комична приказна история, която е актуална и до днес, в съвременното ни общество. Лакомията води алчната баба до пълна мизерия. Човек може да се радва и на малкото, което има,  достатъчно е само да съществува любов и разбирателство. Поуката е простичка – ако си много алчен, може да изгубиш всичко! Така че спектакълът е колкото детски, толкова и семеен. Представлението ще очарова зрителите с интерактивната си насоченост. Изненадващ е финалът на приказката, след който децата стават активни участници в спектакъла. Зрителите се превъплъщават в талантливи артисти, чудесни певци и чаровни танцьори. Актьорите разказват своята приказка с изразните средства на кукленото театрално изкуство с много талант и хумор.

Новият театрален сезон ще изненада любителите на кукленото театрално изкуство с много нови заглавия – „Снежанка”, „Спящата красавица” и „Маша и Мечока” на ДКТ-Ямбол, „Тримата глупаци” на ДКТ-Русе, „Грозното пате” и „Славеят” на ДКТ-Сливен, „Щастливият принц” на ДКТ-Търговище, „Червената шапчица” на ДКТ-Габрово са само част от новите заглавия от съботния афиш на Театър ВЕСЕЛ. След успешното първо издание на международния фестивал „Лято, кукли и приятели” търновският куклен театър продължава своето активно сътрудничество с театри от цяла България.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов