687 лв. са събрани за Дома в Дебелец от втората благотворителна изложба на д-р Нели Райкова

Мисия

12-09-2019, 12:30

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Със средствата ще бъдат закупени мебели

На 10-ти септември, в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица, д-р Райкова представи 50 фотографии, събрани във втора по ред благотворителна изложба за децата от Дома за медико-социални грижи за деца в Дебелец. Във вечерта на откриването бяха разпродадени фотоси за 575 лв. /всяка снимка е с обявена цена от 20 лв./

Изложбата уважиха близки и приятели на пулмолога, естет, пътешественик и любител фотограф д-р Нели Райкова, както и председателят на Районната лекарска колегия във Велико Търново д-р Христо Димитров. За да създаде специална атмосфера на събитието, за втора поредна година, пред публиката се изяви талантливата балерина Ралица Чукойска, от балетна школа „Класика” – Велико Търново.

Припомняме, че д-р Нели Райкова подбира най-доброто измежду стотиците си пейзажни снимки от България и света, направени в последната година по време на пътуванията й в Мароко, Италия, Германия, някогашната столица на Руската империя Санкт Петербург. В подбора на фотосите и подредбата им отново помага известната художничка Роза Абаджиева.

Цел на изложбата е фотографиите да бъдат разпродадени в полза на ДМСГД – Дебелец. Със средствата ще бъдат закупени мебели – шарени детски маси /общо 4 бр./ и столове от дърво /общо 16 бр./ за трите групи в Дневния център и занималнята за индивидуална и групова работа с децата. Обзавеждането и доставката му ще възлязат малко над 800 лв.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов