108 дръвчета обогатяват хълма „Света гора”, Даниел Панов се включи в залесяването

Мисия

14-09-2019, 16:24

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата бе част от кампанията „Да изчистим България заедно”

108 нови дръвчета от видовете бреза, бряст и дъб обогатяват хълма „Света гора” и едноименния парк. Залесяването в съботната сутрин събра много великотърновци сред природата. В акцията се включи и кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Инициативата бе специален акцент в националната кампания на „БТВ Медия Груп” – „Да изчистим България заедно”. Бяха избрани и още четири района за почистване – парк Ксилифор”, местността „Мавриков”, екопътеката край Преображенски манастир и кв. „Бузлуджа”. Много великотърновци се включиха и с оборка в пространствата около домовете им.

„Благодаря на всички, които не само в рамките на кампанията, но и всеки един ден се грижат за чистотата и красотата на Велико Търново, за облагородяването на междублоковите пространства и градинки, за природните местности край града. Благодаря и на доброволците от нашия град, които дават пример със своята гражданска съвест”, коментира кметът на старопрестолния град.

Панов, който е и председател на Националното сдружение на общините в България, изказа признателност към организаторите на кампанията и към всички общини, включили се с различни инициативи.  



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)