Даниел Панов: Бъдете горди, че учите в историческата и духовна столица на България!

Мисия

16-09-2019, 09:30

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обръщение на кмета на община Велико Търново по повод първия учебен ден

Скъпи ученици,

Уважаеми учители и родители,

 

Днес е празник за Велико Търново и за всички нас.

 

Първият учебен ден е сред онези паметни и незабравими събития, които ни зареждат положително, носят ни много щастие, настроение и силни емоции, карат ни да изпитаме неописуем трепет, необясним с думи.

 

Отново чуваме училищния звънец. Пред очите ни отново е първият учител. В ръцете ни отново е нашият буквар.

Всички тези мигове са особено вълнуващи, радостни и светли. Всеки от нас ги помни с усмивка на лице и така ще бъде цял живот.

 

Велико Търново е град на щастието, защото за поредна година учениците, влизащи в клас, се увеличават. Изпълнените с много деца и млади хора училищни дворове са гледка, носеща вяра, оптимизъм и надежда за бъдещето пред нашия град.

 

На вас, скъпи ученици – малки и по-големи, пожелавам да намерите много нови приятелства, да хванете здраво протегната от вашите учители ръка, да бъдете все по-любопитни и любознателни. Колкото повече четете, толкова по-големи ще стават вашите мечти и толкова повече пътища за постигането им ще намирате.

Всеки ваш успех е гордост за вашите родители, за вашите учители, но и за цяло Велико Търново. Бъдете горди, че учите в историческата и духовна столица на България - град на славни царе, с велико минало и добро бъдеще.

 

На вас, уважаеми учители, пожелавам все така мъдро и отговорно да водите децата и младите хора в пъстрия свят на знанията, да ги възпитавате в дух на родолюбие, почитане на изконните ни ценности, традиции и обичаи!

Драги родители, подкрепяйте силно вашите деца. Споделяйте и съпреживявайте техните емоции, бъдете техни приятели. Помнете, че те са бъдещето на Старата столица!

Успешна нова учебна година! На добър час!

 

Даниел Панов

Кмет на Велико Търново

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов