Инж. Дилян Млъзев: Гордеем се с постиженията на всички училища и детски градини в общината - velikotarnovo.utre.bg

Инж. Дилян Млъзев: Гордеем се с постиженията на всички училища и детски градини в общината

16 септември 2019, 11:45 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Обръщение на кмета на община Елена по повод първия учебен ден

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ,

МИЛИ ДЕЦА,

Днес откриваме новата учебна година в родното училище. Първият учебен ден е празник, който съчетава приемствеността между поколенията, традициите и надеждите за бъдещето. Нека този ден бъде незабравим за всички вас, а учебната година приятна и успешна, изпълнена с предизвикателства и удовлетвореност.


За малките първокласници пътят на учението започва днес, за зрелостниците учебната година ще е последна в любимото школо, а за всички ученици тя е следващият успешен етап в развитието им.


Гордеем се с постиженията на всички училища и детски градини в общината и на техните възпитаници. Те са резултат от всеотдайната и амбициозна работа на учителите да формират можещи и знаещи млади хора, изявени таланти.


В духа на възрожденските традиции община Елена винаги е работила приоритетно за образованието, защото то е в основата на всеки успех и положителна промяна. Средно училище „Иван Момчилов“ и Начално училище „Иларион Макариополски“ посрещат новата учебна година изцяло обновени по проект на общината по ПРСР за внедряване на мерки за енергийна ефективност, реализиран с труда на строители и монтажници, на десетки специалисти, които успешно приключиха реконструкцията преди първия учебен ден. Нов етап в обучението започва за училището в с. Майско, което приема първите осмокласници, вече като Обединено.

Уверявам ви, че и занапред ще продължим да правим най-доброто за учениците и децата, за да са спокойни родителите, а учителите сигурни за помощта и подкрепата за качествено обучение.


На всички пожелавам да сте здрави, да пазите традициите и умножавате успехите. Вървете напред смело и решително!


НА ДОБЪР ЧАС ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА!


инж. Дилян МЛЪЗЕВ

Кмет на община Елена

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета