Учениците в Ресен започват учебната година с нови спортни съоръжения

Велико Търново Лайф

16-09-2019, 14:28

Снимка:

кметство Ресен

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Празникът уважи общинският съветник от най-голямата група в местния парламент Нейко Генчев

Днес в с. Ресен тържествено бе открита нова учебна година. Кметът на Ресен Йорданка Колева поздрави учители , родители и ученици за първия учебен ден , който символизира стремежа на българина към духовност , наука и просвещение. На учителите пожела да носят искрата в сърцата си и да продължават да палят с нея сърцата на своите ученици , да получават пълно удовлетворение и благодарност от положените труд , усилия и търпение. Към родителите се обърна с пожелание да продължават да съхраняват и учат децата си на истинските ценности в живота . Да бъдат опора във всеки момент от тяхното обучение.

Кметът на Ресен се обърна и към учениците : „Мили ученици , прекрачвате училищния праг за пореден път , а някои от Вас за първи път. Пожелавам Ви да бъдете живи и здрави. Подайте с вяра ръка на своите учители , които ще Ви поведат по пътя на мъдростта и ще Ви поднесат да пиете от извора на познанието. Бъдете любознателни , Вие сте нашите надежда и мечти”.

Учениците от ОУ „Хр.Ботев” посрещат новата учебна година с нови спортни съоръжения , изградени  с реализиран проект в Националната кампания „Чиста околно среда 2019” на МОСВ и ПУДОС , заяви Йорданка Колева – кмет на с.Ресен. По традиция, както всяка година на първокласниците тя подари училищни пособия.

Празникът уважи и общинският съветник от най-голямата група в местния парламент  Нейко Генчев , който пожела на учители и ученици на добър час през новата учебна година и зарадва първокласниците с подаръци.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов