С поредица от събития Регионалната библиотека откри новия културен сезон

Мисия

18-09-2019, 07:23

Снимка:

Регионална библиотека

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Началото бе поставено с поетична среща с шестима български автори

С поредица от събития Регионална библиотека “Петко Рачев Славейков” във Велико Търново открива новия културен сезон. Началото бе поставено на 16 септември с поетична среща с шестима български автори, чиито книги са подготвени за печат от издателство “Захарий Стоянов”. Творчеството си пред великотърновската публика представиха Деньо Денев, Паруш Парушев, Панко Анчев, Надя Попова, Любомир Котев и Петър Андасаров. Поканени са и поети от В. Търново, сред които Ружа Велчева, Здравко Пеев, Марияна Корфонозова и др.Това е първото от поредицата събития през активния сезон, свързани с представяне на автори, издателства и творци. Гости на събитието бяха и членовете на Литературен клуб "Никола Й. Вапцаров".

В същия ден от бе открита първата самостоятелна изложба живопис “Антични мотиви” на младия художник Георги Иванов, който е петокурсник във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”.

Акцент на 16 септември бе и тържеството, което се проведе в читалищния салон на с. Джулюница по повод излизането от печат на книгата “Нашата мила родна Джулюница” на автора краевед Георги Георгиев. Сборникът е издание на РБ “П. Р. Славейков”. На събитието присъства кметът на Община Лясковец Ивелина Гецова. Съюзът на писателите бе представен от Иван Гранитски, който прочете слово пред паметника на Цоню Калчев



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)