Ротари клуб прави в Търново първия цветен часовник у нас

Мисия

18-09-2019, 13:50

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Устройството е оборудвано и с GPS връзка

Първият по рода си в България голям цветен часовник ще отмерва точно време в центъра на Велико Търново, благодарение на членовете на Ротари клуб – Велико Търново. Красивата цветна композиция е с диаметър 5,20 м. и е разположена пред Факултета по изобразително изкуство. В четвъртък тя ще е напълно готова, след като бъдат засадени цветята в нейния циферблат. 2,40 м е дължината на  минутната стрелка, с 80 см. по-къса е часовата. Цялото съоръжение е доставено и монтирано от италианска фирма, специализирана в производството на външни часовници за градска среда. Устройството е оборудвано и с GPS връзка.

Цветните композиции са съгласувани с Общината, откъдето ще се грижат и за тяхната поддръжка. Цветята ще се сменят два пъти в годината – за есенно-зимния и пролетно-летния сезон. От Ротари клуб призоваха търновци да пазят новата си придобивка от посегателства и вандали.

Около 10 000 лева са личните средствата, осигурени от членове на Ротари клуб – Велико Търново за изработката и монтажа на съоръжението.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов