Намалява пътният травматизъм във Великотърновска област

Животът

20-09-2019, 14:49

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Докладът бе представен пред Малина Крумова от ДА „Безопасност на движение по пътищата“

Старши комисар Димитър Машов изнесе доклад, относно пътно транспортния травматизъм на територията на област В. Търново от началото на годината до края на месец август на заседание на Областната комисия по пътна безопасност, която се проведе днес в Областна администрация. Той оповести и добри резултати от административно наказателната дейност на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново.
Пред присъстващите ст. комисар Машов акцентира върху работата с подрастващи и съвместните инициативи с община В. Търново, РД „ПБЗН“ – В. Търново, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“. Накратко разказа за работата с децата през летните месеци по проектите Лятна детска полицейска академия, кампанията „Да пазим децата на пътя“, припомни работата на полицията и малчуганите в специализирания кабинет в Центъра за превенция и спорт в с. Балван и отчете ползите от изградените през миналата година площадки по пътна и пожарна безопасност.
На срещата присъстваха още кметът на община В. Търново инж. Даниел Панов, зам.-кметът проф. Георги Камарашев, началниците на РУ по образование, Областно пътно управление, представители на РД „ПБЗН“ – В. Търново, Областен отдел „Автомобилна администрация“, общините в област В. Търново и други местни и държавни структури, които също представиха своите доклади. Гост на заседанието беше председателят на Държавната агенция „Безопасност на движение по пътищата“ Малина Крумова.
Впечатляващо е това, което правите в община В. Търново по отношение на работата с подрастващи и превенцията по линия на пътна безопасност, каза в края на заседанието тя. Впечатление прави изключително добрата комуникация между отделните институции и резултатите са видни. На територията на област В. Търново до момента няма загинало дете при пътни инциденти. Надявам се тази нула да се запази, каза още Малина Крумова. Според нея всички тези добри примери е добре да бъдат взаимствани и разпространени от други области в страната. Изключително радостни сме от това, което чухме в докладите, винаги има и още какво да се прави, набелязахме мерки, които да се предприемат в бъдеще, обобщи в края на срещата г-ж Крумова.
По повод на инициативата на ТИСПОЛ за операцията „Европейски ден без загинали на пътя“, който тази година ще се проведе на 26 септември, под мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“ областният управител проф. д-р Любомира Попова призова всички присъстващи да се включат в инициативи, посветени на пътната безопасност.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)