Правят повдигнати пешеходни пътеки по републиканския път край Поликраище

Животът

21-09-2019, 15:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те ще бъдат маркирани със студен пластик със светлоотразителни перли

Общо четири повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени на реконструирания участък от републикански път ІІ-53. Съоръженията изцяло ще отговарят на изискванията на нормативната база. Две от пешеходните пътеки ще бъдат в Първомайци – пред ОУ „Елин Пелин“ и през ДГ „Здравец и две пътеки ще има в Поликраище – в центъра на селото и в участъка между автосервизи магазин. Изграждането на повдигнатите пешеходни пътеки беше обсъдено на среща между с директора на Областно пътно управление Велико Търново инж. Венцислав Ангелов и инж. Филип Маринов от фирмата изпълнител на обекта „Пътни строежи – Велико Търново“. На срещата стана ясно, че ще бъдат маркирани допълнително и неповдигнати пешеходни пътеки, също съобразени с всички изисквания на нормативната уредба. Ще бъдат изпълнени вертикална и хоризонтална маркировки.

Изграждането и маркирането на пешеходните пътеки е с цел да се осигури безопасността и сигурността на пешеходците, които ще пресичат пътното платно.

Всички пешеходни пътеки, които ще се направят по пътния участък ще бъдат маркирани със студен пластик със светлоотразителни перли.

Ремонтните работи по път ІІ-53 са почти на финала, като предстои завършването на 1,5 км от долния асфалтов пласт и полагане на износващия асфалтов пласт по цялото трасе. До средата на октомври се очаква цялостната рехабилитация на път ІІ-53 в участъка Поликраище - Първомайци – Горна Оряховица да приключи окончателно. Обща му дължина е 6,289 км. Възложител на ремонта е Агенция „Пътна инфраструктура“, а изпълнител – „Пътни строежи - Велико Търново“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов