РИОСВ и две детски градини се включиха в Седмицата на мобилността

Животът

22-09-2019, 09:37

Снимка:

РИОСВ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес е Ден без автомобили

РИОСВ – Велико Търново, ДГ „Райна Княгиня“ и ДГ „Ивайло“ проведоха съвместна инициатива – учебно занимание на тема „Безопасно придвижване“, посветена на Европейската седмица на мобилността (16-22 септември). Кампанията популяризира ползите за околната среда и здравето на хората от използването на различни начини на придвижване.

Темата беше представена пред 80 деца от детските градини. Основен акцент беше поставен на участниците в движението и техните отговорности и задължения.

Бяха затвърдени знанията на децата за видовете превозни средства, според средата на придвижване, и припомнени съвети за безопасно придвижване на пешеходците. Не на последно място, експертът на РИОСВ призова да се пази околната среда, като отпадъците се изхвърлят на определените за това места, а не на и около уличното платно. Заниманията завършиха с практическа работа – оцветяване на различни видове превозни средства.

Европейската седмица на мобилността (http://www.mobilityweek.eu) завършва с Ден без автомобили на 22 септември, когато една или повече улици биват затворени за движение на автомобили. Кампанията се стреми да насърчи участието на органите за местно управление в инициативи, свързани с устойчивата градска мобилност, водещи до намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътнотранспортните произшествия и здравословните проблеми.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов