Седем кандидати влизат в битка за кметския пост в Свищов

Животът

25-09-2019, 14:33

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Генчев е с безпрецедентна подкрепа от ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО

Седем кандидати ще атакуват кметския пост в Свищов. Досегашният кмет на общината Генчо Генчев, който се регистрира като независим кандидат, ще бъде подкрепен безпрецедентно от ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО.

Изненада за предстоящия местен вот е кандидатурата на депутата от 42-то народно събрание Георги Марков. Той излиза от името на местната коалиция “Движение 21” (Политическо движение Социалдемократи). Калин Костов, който нашумя като уволняван четири пъти асистент от Стопанска академия, се пуска в надпреварата от името на местна коалиция “Алтернативата на гражданите, СДС, БДФ, Никола Петков, БНД”. Бившият кмет на Свищов Станислав Благов, който управлява четири мандата, не участва в кметската надпревара на тези избори, а залага на бившия председател на ОбС Светлана Георгиева, която излиза с марката “Съюз на свободните демократи”. Благов заема второ място в листата за общински съветници, водена от Георгиева.

Някогашният за кратко общински председател на ГЕРБ Ангел Гецов, сега се кандидатира за кмет от името на НФСБ. Даниел Кралев е кандидат на коалиция “Ние, гражданите”, а Никола Терзиев излиза като независим кандидат.

Общинският лидер на ГЕРБ и досегашен председател на местния парламент д-р Кристиян Кирилов отново ще води листата на партията в крайдунавския град, а на втора позиция е д-р Татяна Ганчева. Листата се състои от 28 кандидати, като в нея са включени икономисти, юристи, лекари, университетски преподаватели и учители. От ГЕРБ дават шанс и на млади кандидати.

В тези избори ще участва и бившият председател на Общинския съвет в мандат 2007- 2011 инж. Иван Хараламбиев, които ще води листата на местна коалиция “Движение 21” (Политическо движение Социалдемократи). На втора позиция е кандидатът за кмет Георги Марков. В листата има инженери, двама авторитетни преподаватели в Стопанска академия – проф. Боян Илиев и доц. Агоп Саркисян, хора на изкуството.

Листата на “БСП за България” е от 24 кандидати за съветници. Тя е с водач общинският председател на БСП Любимир Чавдаров. На втора позиция е младежкият лидер на социалистите София Вергилова. За втори мандат червените подкрепят Генчо Генчев. През мандат 2015- 2019 БСП е била със седем общински съветници, като има амбиция през следващия да увеличи присъствието си.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов