Театър ВЕСЕЛ – в очакване на „Легенда за доброто сърце”

Велико Търново Лайф

26-09-2019, 11:35

Снимка:

Драматично-куклен театър – Силистра

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостува един от култовите спектакли на Драматично-куклен театър – Силистра

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 28 септември от 11.00 ч. в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува един от култовите спектакли на Драматично-куклен театър – Силистра. „Легенда за доброто сърце” по романа „Плашилото” от Ярослав Водражек е в репертоара на театъра от години и е едно от най-популярните и търсени представления. Драматизацията и постановката са на гост-режисьора от Молдова Светлана Раду. Сценография и куклите са дело на Анжела Жосан, а музикалната  картина – на Светлана Раду. В спектакъла участват Петя Томова и Станислав Георгиев.

Това е трогателна история за саможертвата, самотата и предаността. Разказът е за забравеното в полето плашило Страшко, спасило раненото щъркелче Айко, което не може да отлети в топлите страни заедно с ятото си. Две самотни души намират смисъла на живота в грижата един за друг. Само така могат да преодолеят всички неприятности и опасности. „Легенда за доброто сърце” е лирична приказка с философски послания, където на разбираем език се говори за сложните неща. Затова, че животът може да бъде различен: и жесток, и добър...  Но в него винаги има място за истинското приятелство.  

 „Спящата красавица”, „Тримата глупаци”, „Щастливият принц” и „Червената шапчица” на театрите от Ямбол, Русе , Търговище и Габрово са спектаклите, включени в съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ за месец октомври.      

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов