Приеха Стопанска академия за член на Българския форум на бизнес лидерите - velikotarnovo.utre.bg

Приеха Стопанска академия за член на Българския форум на бизнес лидерите

26 септември 2019, 12:30 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Организацията обединява над 100 водещи български и международни компании

Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов стана член на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). На заседание на Управителния съвет, ректорът доц. д-р Иван Марчевски представи свищовското висше училище и запозна членовете на УС с мотивите на Академията да заяви желанието си за членство в авторитетната организация. Сред тях е убедеността, че изграждането на лидерите трябва да започва от студентската скамейка, че досегът до знанията и опита на мениджъри с име в бизнеса ще подпомогне младите хора в изграждането им като бъдещия елит на нацията, че запознаването с принципите на социално отговорното поведение и етичните бизнес стандарти е най-добре да се прави от тези, които са го наложили в организациите си. Според ректора на Академията, членството във Форума на българските бизнес лидери е и предпоставка за съвместно организиране на майсторски класове, семинари за студентите, привличане на гост-лектори и съвместна работа по проекти между фирмите от организацията и свищовската академия. Всички присъстващи членове на борда единодушно одобриха присъединяването на Стопанска академия „Д. А. Ценов” и тя стана второто висше училище в България, членуващо в лидерския форум.

 

Основан от 12 водещи мултинационални компании и неправителствени организации, БФБЛ е официално открит на 6 ноември 1998 г. в София от бившия Президент на Р България – Петър Стоянов и Негово кралско величество Принца на Уелс. Лидерският форум обединява организации със споделени ценности, които развиват бизнеса си по отговорен, прозрачен и етичен начин. Ангажира и приобщава ключови фигури от политиката, бизнеса, дипломацията, неправителствения сектор и медиите, за да работят заедно за трайна и положителна трансформация на икономическата и обществена среда у нас. Мисията на организацията е свързана с превръщането на страната ни в още по-добро място за инвестиции, работа и живот чрез въвеждане на етични бизнес стандарти, насърчаване на отговорни и устойчиви корпоративни практики, стимулиране на диалога между всички заинтересовани страни.

 

С писмо до ректора на Стопанската академия, изпълнителният директор на БФБЛ – Георги Руйчев, изрази убедеността си, че членството на свищовското висше училище ще е от особено значение за организацията, обединяваща над 100 водещи български и международни компании и индивидуални членове, които ценят и прилагат принципите на отговорното и етично бизнес поведение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета