От Свищов стартира тазгодишният Световен пробег на мира в България - velikotarnovo.utre.bg

От Свищов стартира тазгодишният Световен пробег на мира в България

26 септември 2019, 14:39 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

У нас той се провежда от 1999 г.

Световният пробег е международна щафета, която има за цел да насърчи съпричастността между народите и да спомогне за изграждането на един обединен в усилията си за развитие свят. Провеждан вече две десетилетия, пробегът е най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира.

В България пробегът се провежда от 1999 г., а тази година стартира от град Свищов. Маратонците бяха посрещнати пред административната сградата на Общината и приветствани от директора на дирекция «Култура и културно наследство» Росен Маринов, където символично си предадоха щафетата на мира. Росен Маринов поздрави ентусиастите за участието им в благородната кауза и пожела успех на международната щафета. От своя страна организаторите подариха на община Свищов сертификат за признателност към участието на Общината в Световния пробег на мира.

Основател на глобалната щафета "Световен пробег за мир" е индийският философ, поет, музикант и спортист Шри Чинмой, чиято кауза е световният мир и приятелството между народите.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета