Уникална колекция от 401 банкноти представи колекционер в Свищов

Мисия

27-09-2019, 16:41

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Община Свищов раздаде топъл обяд за десетки жители в неравностойно положение

В първия ден от празниците в Свищов, в къща музей „Алеко Константинов“ бе открита изложба под името „Светът в банкноти“. 401 уникални банкноти от личната колекция на о.з.полк. инж. Петър Станчев впечатлиха десетките присъстващи на откриването. Г-н Станчев сподели, че банкнотите са от 222 държави и територии и за него е удоволствие да ги сподели с аудиторията в родния му град Свищов. Той разказа интересни истории във връзка със своето хоби и поясни, че част от изложените банкноти вече не са в обръщение. Колекционерът благодари на община Свищов за гостоприемството и сподели с присъстващите своето стихотворение «Моят град», което е написал с обич за родния Свищов. Директорът на дирекция «Култура и културно наследство» Росен Маринов благодари на инж. Станчев за предоставените експонати и подчерта, че изложбата е допринесла за разнообразието на културната програма за празниците на града.

  

В първия от трите празнични дни, по инициатива на Община Свищов бе раздаден топъл обяд за граждани в неравностойно социално положение. Молебен за здраве и благополучие отслужиха отец Михаил Миронов и  архиерейският наместник на Свищовска духовна околия протойерей Руслан Личев.

Инициативата се реализира за четвърта поредна година. Десетки граждани на Свищов се събраха пред храма „Света Троица”, където получиха топла и вкусна храна, приготвена от Домашния социален патронаж.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)