Двама търновски медици са номинирани за Лекар на годината

Мисия

28-09-2019, 13:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Това са д-р Константин Рашков и д-р Хараламби Бенов

Д-р Константин Рашков е номинацията на Районната колегия на БЛС във Велико Търново за лекар на годината. Д-р Рашков работи в инфекциозно отделение на МОБАЛ „Д- р Стефан Черкезов“ вече 30 години и в момента е негов началник. Отделението е една от най-старите болнични структури в страната. Под ръководството на д-р Рашков то се налага като място, в което работят утвърдени специалисти, които ежедневно печелят доверието на пациентите.

„Изненадан съм от тази номинация. Тя се получава от хората, с които работя и именно факта, че те ме номинират, ми дава вътрешно удовлетворение, че наистина съм успял да постигна нещо през всички тези години“, заяви той.

Началникът на отделението по кардиология в областната болница д-р Хараламби Бенов е номиниран в категорията „Дългогодишна дейност в областта на медицината и развитието на специалност „. Д-р Бенов ръководи отделението от 2008 година, като оттогава до сега то е изцяло реновирано и напълно отговаря на съвременните европейски изисквания. Извършва се съвременна диагностика и лечение на сърдечносъдови заболявания като остри миокардни инфаркти, сърдечни пороци, ритъмни нарушения, сърдечна недостатъчност, възпалителни заболявания на сърцето и други. Отделението разполага и с последно поколение апаратура, което го прави едно от водещите в страната.

       Церемонията „Лекар на годината“ ще се състои в навечерието на Деня на българския лекар – 19 октомври в София.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов