Фондация “Заедно в час” търси учители от област Велико Търново - velikotarnovo.utre.bg

Фондация “Заедно в час” търси учители от област Велико Търново

29 септември 2019, 10:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay.com

До 15 ноември 2019 г. желаещите могат да подадат своята кандидатура

Фондация “Заедно в час” отвори кампанията си във Велико Търново за кандидати за участници в програмата си за професионално и лидерско развитие, която обучава и подкрепя хора от различни сфери да работят като учители. До 15 ноември 2019 г. желаещите да се включат в програмата могат да подадат своята кандидатура на сайта на организацията. Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност - одобрените участници придобиват такава в рамките на програмата. Необходими са завършена минимум бакалавърска степен до 1 септември 2020 г., желание за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа, и готовност за работа като учител на пълен работен ден за период от две години. 

През настоящата учебна година “Заедно в час” работи със седем училища в област Велико Търново, като в тях преподават девет учители от програмата на организацията. От следващата фондацията разширява обхвата си и участниците ще могат да работят в училища партньори на “Заедно в час” в 20 области - Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Шумен. Това ще зависи от наличните позиции в училищата и профила на участниците в програмата. 

„Заедно в час“ работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование – независимо от това къде живее, кое училище посещава и какви са финансовите възможности на родителите му. Мисията на организацията е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които да работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

Участниците в програмата на “Заедно в час” получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, финансови стимули, професионални контакти и силни приятелства.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета