През октомври ще се радваме на температури от 30 градуса - velikotarnovo.utre.bg

През октомври ще се радваме на температури от 30 градуса

29 септември 2019, 14:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay.com

Прогнозират най-топлата зима в историята на метеорологичните прогнози

Максималните температури през октомври ще са 30 градуса. Очаква се месецът да е по-топъл от обичайното. В края на октомври ще има по-сериозно застудяване и ще падне сняг. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев в ефира на Нова тв.

Нищо чудно зимата на 2019 г. да се окаже най-топлата в историята на метеорологичните прогнози, каза още проф. Рачев. Той уточни, че това ще се случи, ако ноември и декември се окажат топли месеци. 

 

Първите два дни на новата седмица ще ни зарадват с топло и почти лятно време. Над цялата страна ще бъде слънчево и без валежи. Максималните температури се очаква да достигнат 30 градуса. В сряда и четвъртък времето остава без промяна. Максималните температури ще са между 20 и 30 градуса.

В петък над цялата страна ще се заоблачи и ще вали дъжд. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 15 и 24 градуса. През почивните дни валежите ще спрат, но ще има променлива облачност. Температурите остават без промяна и максималните няма да превишават 24 градуса.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета