Община Свищов вече има зони с безплатен интернет

Мисия

30-09-2019, 08:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мрежата е изградена по проект, финансиран по европейската инициатива Free Wi-Fi for Europeans

След като в края на месец юли т.г. община Свищов подписа споразумението за финансиране на безплатните точки за достъп и осъществи избора на доставчик, от четвъртък, 26 септември 2019 г. вече може да бъде използван безплатният високосторостен безжичен достъп.
Избраните зони с високо ниво на концентрация на граждани и гости на гр. Свищов са: Общински пазар „Велешана“; Площад „Алеко“; Централната градска градина; Градинката при „Паметника на дарителите“; Площад „Свобода“; Площад „Хан Бъчва“; Спортен комплекс „Свищов“; Местността „Паметниците“; Парк „Рила“ и в района на поликлиниката към МБАЛ-Свищов.
Мрежата е изградена по проект на Община Свищов, финансиран по европейската инициатива Free Wi-Fi for Europeans, като свободният и безплатен достъп до мрежата е с наименование WiFi4EU.
Припомняме, че целта на инициативата WiFi4EU е да се предостави висококачествен интернет достъп на граждани и посетители на Европейския съюз чрез безплатни точки за безжичен достъп на обществени места, включително паркове, площади, обществени сгради в общини в цяла Европа.
Община Свищов ще бъде отговорна за финансирането на абонамента за интернет и поддръжката на оборудването, за да се предлага безплатен и висококачествен безжичен достъп до интернет за всички граждани и посетители за период от поне 3 години след инсталирането на мрежата.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов