Успешен старт на професионалните изяви на учениците от Гимназията по туризъм - velikotarnovo.utre.bg

Успешен старт на професионалните изяви на учениците от Гимназията по туризъм

30 септември 2019, 10:56 | Мария Христова
  • Снимка:
    ПГТ

Ивайло Гасеров и Янислав Дамянов показаха креативност и отлични умения

Дванадесетокласниците от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон”, Ивайло Гасеров и Янислав Дамянов, специалност „Кетъринг” показаха професионализъм, креативност и отлични умения в приготвянето на вкусни ястия и десерти, в конкурса на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциациa, за „Най-добър готвач на годината на БХРА“.

Конкурсът се провежда за втора поредна година под егидата на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциации. Домакин на надпреварата бе Гранд хотел Варна, к.к. Св. Св. Константин и Елена.

Ивайло грабна  специалната награда на община Варна, за ястия приготвени със стил, креативност и много професионализъм. С Брауни и мус от кестени, Янислав плени председателя на журито на сладкарите, Ради Стамболов, в конкурса за „Най_добър млад- сладкар”.

В конкурса участваха 17 състезатели готвачи и 8 – сладкари. Задачата пред тях бе да приготвят типични ястия и десерти на балканските народи. Уменията и професионализмът им бяха оценявани от жури от професионални  шеф готвачи и сладкари.

Гост на конкурса бе и заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. По думите и, срещите между бизнеса и завършващите професионална гимназия водят до възможност за създаване на партньорства, които помагат на учениците от последния гимназиален клас да се адаптират към работната среда и по-бързо да намерят своето първо работно място.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета