На 2 и 3 октомври два мобилни пункта ще събират опасни битови отпадъци във Велико Търново

Мисия

30-09-2019, 14:08

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те ще бъдат ситуирани в кв. „Бузлуджа” и кв. „Колю Фичето”

В изпълнение на стриктните си екологични ангажименти Община велико Търново, съвместно с фирма „Балбок инженеринг“ организира на 2 и 3 октомври за времето от 10,00 до 16,00 ч. два мобилни пункта, в които ще се събират опасни битови отпадъци.

Пунктовете ще бъдат ситуирани традиционно в близост до микро пазар в кв. Бузлуджа“ и  на ул. „Симеон Велики“- срещу МОЛ Велико Търново.

Лекарства с изтекъл срок на годност, автомобилни гуми, битови химически препарати, бои, разредители, излезли от употреба автомобилни гуми, флуорисцентни тръби, пестициди, бои, лепила, живачни термометри, негодни за употреба батерии и акумулатори ще бъдат събирани в двата пункта.

Високата гражданска активност и екологична отговорност на гражданите на Велико Търново в предходни кампании бе отчетена като рекордна за мащабите на града. Тя спомага изключително много за опазване на градската и околна среда на Старата столица.

Предадените опасни битови отпадъци ще бъдат обезопасени и преработени от лицензирана и специализирана в тези дейности фирма „Балбок инженеринг“.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)