Фотоизложба „Moят роден край“ по повод 1-ви октомври

Велико Търново Лайф

01-10-2019, 09:44

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата се организира за 12-та поредна година

По повод 1-ви октомври - Международния ден на възрастните хора Община Велико Търново, съвместно с Общински съвет на Нов съюз на пенсионерите, организират за 12-та поредна година Фотоизложба на тема „Моят роден край“, с представяне на фотографии от членове на Клубовете на пенсионера и инвалида на територията на общината. Изложбата се състоя на 27.09.2019 г. в Ритуалната зала на Общинска администрация, като бе официално открита лично от г-жа Снежана Данева-Иванова, изпълняваща длъжността кмет на Община Велико Търново. Тя приветства участниците и гостите по повод предстоящия празник и им пожела да продължават да творят и създават спомени, които да споделят с идните поколения. Приветствие отправи и г-жа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново с пожелания за нови творчески изяви и нестихващ ентусиазъм.

Във фотоизложбата бяха подредени над 50 фотографии на природни и културно-исторически забележителности от родните места на 16-те  участника. На всички представили се във фотоизложбата участници бяха връчени грамоти.

Специално за събитието, като поздрав към всички гости театрална формация „Алтернатива“ към Клуб на пенсионера и инвалида, с. Самоводене представи спектакъла „Таралеж“ от Иван Радоев. Спектакъла бе открит с приветствие от г-жа Радка Маркова, председател на Общински съюз на Нов съюз на пенсионерите. За своето представяне театралната формация получи бурните аплодисменти на многобройната публика. Благодарности изказа г-жа Димитрова, която подари цветя и поздрави участниците за приятните емоции и възможността всички присъстващи да се докоснат и принесат в неповторимото вълшебство на театралното изкуство.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов