„Спящата красавица“ играят в Театър ВЕСЕЛ

Велико Търново Лайф

04-10-2019, 09:00

Снимка:

театър Весел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проектът за съботните спектакли е реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 5 октомври от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще  гостува спектакъл  на Държавен куклен театър „Георги Митев“ - Ямбол. „Спящата красавица” по Шарл Перо е в репертоара на театъра от няколко сезона. Драматизацията и постановката са на Ангел Попов. Сценографията и куклите са дело на Маноела Дойчинова, а кукломайстор е Недко Данев. Актьорският ансамбъл  (гаранция за добрия театрален продукт) е достойно представен от Жулиета Николаева,Стефка Янчева, Калина Баракова, Ангел Попов и Димитър Димитров. Оригиналната музика е на Стоян Косев.

Спектакълът „Спящата красавица”  е съвременен вариант на класическата приказка. Оригиналният прочит на творбата е сериозно постижение на държавния куклен театър в южния град.  Театърът е номиниран за националната театрална награда на Съюза на артистите в България – „Икар” за постановката „Спящата красавица”. Спектакълът получава голямата награда „Джон Атанасов”  на Община „Тунджа” за принос в културния живот,  Награда за актьорски ансамбъл на 15-то издание на Националния куклено-театрален фестивал "Михаил Лъкатник", както и награда за най-добър съвременен прочит на класическа приказка на Международния фестивал "Вълшебната завеса" – Търговище. 

Спектакълът „Спящата красавица” в лек, забавен, развлекателно-  комедиен жанр, среща зрителя с героите от приказката. А когато сцената грейне цяла в светлина, актьорите ще разкажат приказка за принц, принцеса и за Любовта. Хубаво е, когато човек се докосне до щастието, но като че ли то не винаги е пълно. Но ако в този миг се появи  Любовта, то светът става по-красив и животът отваря своята... завеса.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов