Бивши играчи на „Манчестър Юнайтед“ и „Етър“ канят на истинско шоу в Търново

Спорт

05-10-2019, 11:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Срещата е на 11 октомври на стадион „Ивайло“

Истинско шоу са подготвили за предстоящия мач помежду си ветераните на „Етър“ и „Манчестър Юнайтед“. Срещата е на 11 октомври на стадион „Ивайло“ и в него ще вземат участие легенди от двата клуба. Лий Мартин, Девид Мей, Ник Кълкин, Сами Макилрой, Дани Уебър са само част от имената на „Юнайтед”, които ще пристигнат на 10 октомври във Велико Търново, а за „виолетовите“ се събира почти целият шампионски тим от ’91-ва: Никола Донев, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, Сашо Христов, Игор Кислов, Георги Георгиев, Миро Байчев и др. Треньори на ветераните от „Етър” ще бъдат Георги Василев и Стоян Петров. Краси Балъков и Калоян Чакъров няма да се включат, тъй като са с националите в Черна гора. В 3-ата минута на мача ще бъде почетена паметта на Трифон Иванов.

Бербатов също е бил поканен като бивш играч на английския тим, но същия ден ще участва на подобен мач в Барселона. Организаторите посочиха, че все пак ще присъстват представители на неговата фондация.

Спортният министър Красен Кралев ще е сред гостите на събитието, съобщи Емил Йорданов. Поканени са още известни имена, но все още се очаква официално потвърждение. Очаква се и доста силна агитка да пристигне от Англия.

Бившите играчи на „Манчестър Юнайтед” пристигат на 10 октомври, а следобед ще дадат пресконференция на стадион „Ивайло“. Ще разгледат Царевец, а вечерта е предвидено и излъчване на спектакълаще „Звук и светлина“. После ще гостуват и в Клуб Седем, където могат да се срещнат със своите фенове.

На 11 октомври стадион „Ивайло“ отваря входовете в 17 ч. Шоуто започва с мини турнир между децата от футболните школи от цяла България. За настроението на стадиона ще се погрижи DJ Miss Party, а водещ ще бъде Димитър Туджаров – Шкумбата.

„Посланието ни е към децата. Нашата идея от самото начало бе да ги срещнем с тези футболни звезди и те да се докоснат до магията на най-популярния спорт в света.” – сподели пред журналисти главния организатор – Емил Йорданов.

Самата среща е с начален час 19:30 ч. като преди това „Пеещи камбанки“ ще изпълнят химните на двата отбора. Двете полувремена ще са по 35 минути, а на почивката ще има изпълнения на „Ун Бесо“. При равенство публиката ще види и дузпи.

Билетите за мача вече са в продажба, като деца до 15 години ще влизат безплатно на стадиона, уточниха организаторите.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)