Горнооряховчани, извършили измама за 632 400 лв., отново се изправят пред Темида - velikotarnovo.utre.bg

Горнооряховчани, извършили измама за 632 400 лв., отново се изправят пред Темида

05 октомври 2019, 15:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Делото е върнато в Окръжен съд Велико Търново от ВКС

Със своя присъда от 21.11.2017 по НОХД 175/2016г., Районен съд – Горна Оряховица е признал подсъдимите Кольо С. Н. и Петър Б. Е. за виновни в това, че за времето от 14.08.2012 г. до 21.09.2012 г., в гр. Търговище и гр. Варна, в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор помежду си и посредством извършител Румен А. Г., с цел да набавят за себе си имотна облага, на два пъти възбудили и К. Т. Д. (мъж от гр. Варна), заблуждение, че земеделския производител Румен Георгиев ще му продаде и достави царевица (съответно 600 и 700 тона), като причинили на „Агрикс България“ ООД имотна вреда в общ размер на 632 400 лева, като измамата е извършена от две лица, сговорили се предварително за нейното извършване и случаят е особено тежък.

Районен съд – Горна Оряховица определил наказание от 3 години лишаване от свобода за всеки от подсъдимите, като отложил изпълнението на наказанията с изпитателен срок от 5 години (условно)

Със същата присъда, Районен съд – Горна Оряховица признал подсъдимите Калин И. К. и Цветелин Н. И. за невинни в това да са извършили същото деяние в съучастие с Кольо С. Н. и Петър Б. Е. (Калин И. К. като извършител, а Цветелин Н. И. – като помагач) и са оправдани по повдигнатите им от прокуратурата обвинения за измама.

 

Делото се гледа за втори път в Окръжен съд – Велико Търново. С присъда от 2018 година ВТОС признава и подсъдимите Калин И. К. и Цветелин Н. И. за виновни и налага и на двамата наказания „лишаване от свобода“ в размер от три години, като отлага изпълнението на наказанията с изпитателен срок от 5 години (условно).След внесени жалби от страна на двамата подсъдими, делото е разгледано от състав на ВКС, който е отменил присъдата на Окръжен съд – Велико Търново и върнал делото за ново разглеждане от друг състав на съда.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета