Хирург направи дарение за Дома за медико-социални грижи за деца в Дебелец

Мисия

05-10-2019, 11:28

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Д-р Николен Стойнов: Истинската оценка за работата на лекарите дават сърдечните усмивки

Уважаваният хирург д-р Николен Стойнов посети Дома за медико-социални грижи за деца в гр. Дебелец, където направи лично дарение с неща от първа необходимост за децата в дома. По време на посещението си той се срещна с д-р Анелия Георгиева - директор на лечебното заведение. Тя разказа за условията в дома и състоянието на малките пациенти. В момента медицинският персонал полага денонощни грижи за 5 тежко болни деца и същевременно се предлагат разнообразни грижи и подкрепа за деца с увреждания и техните родители.

Д-р Стойнов високо оценява работата на д-р Герогиева и нейния елип. От дълго време те си сътрудничат в подкрепа на децата от Дома за медико-социални грижи, като нееднократно лекарите от МОБАЛ "д-р Стефан Черкезов" са съдействали на Дома за деца. Благодарение на бързата и навременна реакция на търновските медици, които се отзовават дори преди да е била изготвена пълната придружаваща документация, са успели да помогнат в много случаи на пациенти в тежко и усложнено състояние.

За д-р Стойнов е изключително важно да се отдава значение и да се подкрепят този тип лечебни заведения и хората, работещи в тях. Те осигуряват необходимите грижи за най-уязвимите - децата с медицински потребности. Грижите за тях никога не биха били достатъчни, за това той благодари на персонала за отдадеността, с която в последните 20 години изпълняват дълга си.

Истинската положителната оценка за работата на лекарите, обаче дават сърдечните усмивки на децата и удовлетворетворението, че заради грижите на персонала тяхното здравословно състояние се подобрява, а родителите им срещат добро отношение и подкрепа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов