До средата на октомври пускат новия четирилентов път към кв. „Бузлуджа“

Мисия

06-10-2019, 11:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Още 18 жилищни блока в квартал „Чолаковци” са с одобрена документация за саниране

Още 18 жилищни блока във великотърновския квартал „Чолаковци” са с одобрена документация за саниране. Дейностите по тях предстоят през 2020 година, когато националната програма за енергийна ефективност на многофамилните сгради ще бъде възобновена. Почти цялата инфраструктура в „Чолаковци” вече е обновена, а по Норвежката програма община Велико Търново ще кандидатства с проект за модернизация на уличното осветление.

Жители на великотърновския квартал „Бузлуджа“ пък тази седмица се похвалиха с резултатите от програмата „Моята градинка“, реализирана от Общината. Китни, цветни и зелени зони красят пространствата около блоковете. В целия град са облагородени над 120 зони и междублокови пространства по идеи на гражданите. Засадени са над 4000 цветя и храсти, както и над 200 дръвчета.

След Стария град и кв. „Чолаковци“, планираните дейности за цялостно обновяване на градската среда – изграждане на улици, тротоари, междублокови пространства, паркоместа, обхващат и останалите квартали. Конкретно за кв. „Бузлуджа“ е заложено и довършване на няколко проблемни улици, а първата стъпка са отчуждителни процедури за терените. До средата на месеца се очаква и пускането на новата четирилентова пътна връзка към жилищния район.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов