Д-р Кристиян Кирилов: Ще продължим надграждане на постигнатото за Свищов

Животът

06-10-2019, 14:11

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От десетилетия свищовските села не са виждали такава грижа, както през изтичащия мандат на местната власт

От десетилетия населените места в община Свищов не са виждали такава грижа и толкова средства, колкото през изтеклия мандат на кмета Генчо Генчев и председателя на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов. В това бяха единодушни жителите и управниците на поредните две свищовски села, които д-р Кирилов посети, за да се срещне с хората.

Заедно с кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ – Свищов, досегашният председател на местния парламент отчете пред жителите на село Александрово и село Горна Студена свършеното в четирите години на мандата Д-р Кристиян Кирилов припомни, че общинското ръководство е вложило много труд, за да се подобри жизнената среда във всяко едно населено място.

Обновени са църковните храмове, читалищата, пенсионерските клубове, защото именно в тях се развива и запазва българския дух. Отделени са средства за подобряване на пътната инфраструктура и уличната мрежа, за обновяване на площадките и парковете за отдих.

Разширена е дейността на социалния патронаж и нуждаещите се от всяко населено място на общината имат възможност да получават топла храна.  Друго важно нещо, наложило се като модел на социална услуга е, че за хората, които се нуждаят от специализиран превоз, са осигурени две линейки за безплатен транспорт до всяко лечебно заведение в България.

Изграждането на преносен газопровод и на скоростната отсечка са фактори, които ще доведат до създаването на още социално-икономически условия и дейности, в полза на всички населени места, а постепенно – и до завръщането на младите хора в общината.

Пред жителите на Александрово и Горна Студена своите идеи и приоритети за развитието на община Свищов споделиха кандидатите за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ д-р Татяна Ганчева-Георгиева, Валери Николов, гл. ас. Д-р Милен Динков, инж. Борислав Замфиров, Кремена Стефанова, Илиян Венков,инж. Мирослав Тодоров, д-р и.н. Владимир Вълчев, Дилян Димитров, Димитър Димитров, Емил Велев, Владислав Любенов и Ивелина Ангелова.

Именно с подкрепата на правителството и на народните представители от ГЕРБ в Свищов и общината започна положителната промяна, припомни той. По думите на д-р Кирилов, мнозинство на ГЕРБ в следващия Общински съвет и кмет, в лицето на Генчо Генчев, когото най-голямата партия подкрепя, е гаранцията, че през новия мандат ще продължи надграждането на това, което заедно вече са постигнали.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов