С дарение на бивши възпитаници ВТУ купува тоги за бъдещите юристи

Животът

07-10-2019, 09:52

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Жестът е на випуск 2000 г. на специалност „Право”

Среща на възпитаниците от випуск 2000 г. на специалност „Право“ на Юридическия факултет, които се събраха за първи път 19 години след завършването си, се състоя в Корпус 5 на Великотърновския университет.

Инициативата за срещата на вече реализиралите се като адвокати, съдии, прокурори, юрисконсулти, следователи, нотариуси и частни съдебни изпълнители, е на адвокат Албена Димитрова, а поводът е дарение, което възпитаниците от випуск 2000 г. искат да направят на Юридическия факултет.

„Събираме се днес след толкова години, за да благодарим на нашата Алма матер, на нашите декани, професори, асистенти, преподаватели и инспекторки за знанията, успехите и професионалната си реализация, както и за това, че са запалили в нас огъня на юристи, които работят със сърце и разум в името на доброто и справедливостта. Искаме да направим дарение, чрез което да дадем пример и да положим основите на една нова и хубава традиция. Ние винаги ще останем свързани с Великотърновския университет и занапред поемаме ангажимент да участваме по един или друг начин в живота на любимия ни факултет. Пожелавам Ви да сте строги, но справедливи. Нека с добротата на правото да милвате своите студенти. Бъдете здрави!“, каза адвокат Албена Димитрова.

От името на академичното ръководство и лично от ректора проф. д-р Христо Бонджолов приветствие към възпитаниците отправи доц. д-р Янка Тянкова, заместник-ректор по административно-правни дейности на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

„Добре дошли отново във Великотърновския университет! За мен е голяма чест и удоволствие да Ви посрещна днес, толкова години след като сте завършили. Искам да благодаря лично на всеки един от вас за инициативата, която се надявам, че ще се превърне в добра традиция. Великотърновската Алма матер има нужда от своите завършили студенти, които да помагат в трудните моменти. Уверявам Ви, че и днес в нашия университет следват много талантливи деца от цяла България. Искам да припомня, че Великотърновският университет е първият извънстоличен университет, който пази и продължава традициите на Търновската книжовна школа, а Велико Търново е историческата и духовна столица на България. Студентите, завършващи специалност „Право“ са добре подготвени млади хора, които лесно намират реализация на пазара на труда. Пожелавам Ви да сте здрави, все така успешни, както и да се съберем отново след 20 години.“, каза в приветствието си доц. Янка Тянкова.

С дарението, което беше направено, ще бъдат закупени тоги за факултета.

След края на срещата всички посетиха емблематичната за Юридическия факултет зала 700, където бяха приветствани от третокурсници от специалност „Право“.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)