Две години затвор за рецидивисти, откраднали от склад вещи за 11 900 лв. - velikotarnovo.utre.bg

Две години затвор за рецидивисти, откраднали от склад вещи за 11 900 лв.

07 октомври 2019, 14:01 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Мъжете вече са в затвора в Ловеч

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха на по две години лишаване от свобода при строг режим двама за извършена кражба, в условията на опасен рецидив.

С.М. и А.Д. са признати за виновни, по обвинението на прокуратурата за това, че на 08/09.06.2017 г. в гр. Велико Търново, от складово помещение на две дружества, след предварителен сговор в немаловажен случай, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот - огъване на метална решетка на прозорец на складовото помещение, и счупване на стъклото на прозореца, чрез използване на техническо средство и по специален начин - чрез деактивиране на датчика на локалната охранителна система и чрез използване на особена ловкост /предвид височината на прозореца и теглото на вещите/, отнели от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да присвоят, чужди движими вещи - бронзова втулка с тегло от 100 килограма, на стойност 10 100 лева  и 2 комплекта бронзови втулки с тегло от по 24 килограма всяка, на обща стойност 1 800 лева,  всички вещи на обща стойност 11 900 лева, като кражбата представлява опасен рецидив.

Обвиняемите са осъждани многократно за престъпления от общ характер, предимно за кражби, извършени в условията на опасен рецидив. Двамата извършители са с взета мярка за неотклонение задържане под стража и са в Затвора – Ловеч.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета