64-ма ентусиасти се включиха във втория етап на „Движи се и победи“

Мисия

09-10-2019, 09:24

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В събота маршрутът е Велико Търново – с. Арбанаси - манастир „Св. св. Петър и Павел“

На 5 октомври 2019 година се проведе вторият етап от есенната кампания “Движи се и победи”. По маршрутите до Преображенския манастир преминаха общо 62 души, в т. ч. и 4 семейства.
Най-малкият регистриран участник в този етап е Иван Николов на 9 години от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, а най-възрастният – Кольо Колев на 83 години от Велико Търново.
Въпреки лошото време, в инициативата взеха участие деца и педагози от Центъра за настаняване от семеен тип на ул. „Цветарска“.
Организаторите на “Движи се победи – есен 2019” канят всички желаещи на 12 октомври (събота) да преминат и по третия маршрут на кампанията от Велико Търново през с. Арбанаси до манастира „Св. св. Петър и Павел“.
Да се насладим на последните слънчеви дни на 2019 година, призовават организаторите и канят на третия етап в събота, 12 октомври, който ще се проведе по маршрута Велико Търново – с. Арбанаси - манастир „Св. св. Петър и Павел“.

I.Вариант: Тръгва се от квартал „Асенов” през висящия мост над р. Янтра и по традиционната пътека през Дълбок дол до Ксилифор. Продължението е по червена маркировка към телевизионната кула, пресича се шосето за с. Шереметя – с. Арбанаси и по платото след около 30 - 40 минути се достига до манастира.
 II.Вариант: Тръгва се от квартал „Асенов” през висящия мост над р. Янтра и по традиционната пътека към Дълбок дол, където се отклонява по зелена маркировка вляво към Голямо лако. Продължението е по червена маркировка към конната база, пресича се шосето за с. Шереметя – с. Арбанаси и по платото след около 40 минути се достига до манастира.  За незапознатите с маршрутите ще бъдат осигурени водачи от изходните пунктове в 9.00 часа.
Регистрация на преминалите маршрута: в района на манастира - до 14.00 часа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов