Наградиха отличниците в кампанията „Ела с мен в библиотеката”

Мисия

09-10-2019, 12:46

Снимка:

РНБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Първа награда спечели четвъртокласникът Александър Драгостинов

Официално награждаване на отличени и наградени деца в Детския  конкурс за лятно четене „Ела в библиотеката с приятели” се проведе в културната институция във Велико Търново. Кампания е под патронажа на досегашния председател на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов.

За периода от 15 юни до 15 септември ученици от община Велико Търново се надпреварваха в заемането и прочитането на повече книги. Крайната цел беше да се насърчи четенето от ранна детска възраст и това да стане под форма на игра и печелене на награди.
След анализирането на резултатите и съблюдаването на спазването на правилата за заемане на библиотечни единици, специалистите от Регионална библиотека селектираха имената на печелившите.
Наградният фонд е осигурен от фирма „Кроношпан” – гр. Велико Търново.
Първа награда /лаптоп/ е за Александър Иванов Драгостинов, ученик в 4 клас. Той е прочел 41 книги за периода на кампанията.
Втора награда /четец/ е за Михаел Нинов Михов, също 4 клас, с прочетени 37 книги.
Трета награда /таблет/ е за първокласничката Александра Калоянова Георгиева, която е прочела 34 книги.
Електронен четец като Награда за своя личен пример получи г-жа Нели Димитрова Митева, учител в ОУ „П. Р. Славейков” – гр. Велико Търново.
Бяха присъдени също Специални и поощрителни награди за деца от предучилищна група до 8 клас. Награди са осигурени от издателствата Клет, Просвета и Абагар.
Регионална библиотека „П. Р. Славейков” – гр. Велико Търново връчи две Семейни награди – за сем. Мошеви и сем. Цанкови, които са активни читатели и потребители на услугите на институцията.
Тази година традиционната вече Награда за партньорство беше връчена на ОУ „П. Р. Славейков” – гр. Велико Търново. Наградата се присъжда след дългогодишно сътрудничество между двете институции и безброй успешно проведени съвместни прояви.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов