Бизнесът с висока оценка към Панов за инвестициите в подкрепа на икономиката

Мисия

09-10-2019, 15:37

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изцяло модернизираната инфраструктура в Западната индустриална зона е гарант за развитието на бизнеса

Бизнесът оцени високо цялостното обновяване на Западната индустриална зона. Своето одобрение за инвестициите, вложени в промишления район по време на втория кметски мандат на Даниел Панов, дадоха ръководствата на едни от най-големите компании във Велико Търново – „Мегапорт“ ООД, Модна къща „Парушев“, Печатница „Сира“, „Хигиенно-медицинска индустрия“ ЕООД.

Изцяло модернизираната инфраструктура в Западната индустриална зона е гарант за развитието на бизнеса. Облагородените терени, изградените тротоари, преасфалтираната главна промишлена улица, създадените подходи към предприятията превръщат района в един от най-бързо развиващите се в страната“, бе отзвукът след срещите на Даниел Панов във всяка от компаниите, проведени във вчерашния ден.

Панов е кандидат-кмет на Велико Търново за трети мандат, издигнат от ГЕРБ и СДС. Той обяви и бъдещите инфраструктурни инвестиции в подкрепа на бизнеса, планирани в управленската му програмата. Сред тях са разширяване на Западната индустриална зона в посока село Шемшево и изграждане на четирилентова скоростна връзка между старопрестолния град и магистралата Русе – Велико Търново, която ще премине край с. Момин сбор. Основата за двата проекта вече е положена – направени са постъпки пред регионалното министерство за осигуряване на финансиране.

„Перспективите са изключително добри и с оглед на стратегическите държавни проекти в инфраструктурата. Това са пътят Русе – Свиленград и съединяването на АМ „Хемус“, за която е осигурено най-важното – финансирането и която до средата на 2022 г. ще стигне до Велико Търново“, коментира Даниел Панов.

Бизнесът и служителите не скриха удовлетворението си от подобрената инфраструктура, свързваща старата столица с околните населени места. Над 50 километра е обновената третокласна и четвъртокласна пътна мрежа през последните четири години.

В срещите участваха и кандидати за общински съветници от силния отбор на ГЕРБ и СДС.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)